Auzef İngilizce-2 2024-2025 Final Soruları
Jul 23, 2025
https://lolonolo.com/2025/06/02/ingilizce-2-2024-2025-final-sorulari/ İngilizce-2 2024-2025 Final Soruları
View Video Transcript
0:00
English 2 2024 to 2025. Final questions.
0:06
One. John was so about her exams that
0:08
she couldn't sleep. Which of the
0:11
following words is the most suitable to
0:13
complete the sentence above?
0:15
A. Social.
0:17
V. Polite.
0:20
C. Nervous.
0:22
D. Dishonest.
0:24
E. Selfish.
0:26
Answer. C. Nervous.
0:29
The word nervous means anxious or tense
0:32
and it's the most suitable word for the
0:34
situation of not being able to sleep due
0:36
to exams.
0:38
Other options are semantically in
0:40
congress.
0:42
2. A. What does your sister look like?
0:46
B.
0:47
Which of the following is a suitable
0:49
answer to the question asked in the
0:51
dialogue above? A. She likes reading
0:54
books.
0:56
B. She is honest and sensitive.
0:59
C. She is brave and confident.
1:03
D. She is selfish.
1:05
E. She has wavy hair and she is young.
1:09
Answer E. She has wavy hair and she is
1:12
young. The question, what does your
1:15
sister look like? Asks about physical
1:17
appearance.
1:19
Option E is the correct answer because
1:21
it describes physical characteristics.
1:25
Other options describe personality
1:27
traits.
1:29
3. A when you the office B I left the
1:33
office at 8:00 p.m. Which of the
1:36
following should be filled in the blanks
1:38
in the dialogue above respectively?
1:41
A are leave. B did leave.
1:46
C did leaving.
1:48
D did left.
1:50
E leave.
1:53
Answer. B did leave. Consistent with the
1:56
simple past tense, the structure did
1:59
plus base form of verb is used.
2:02
Since left is in the sentence, the
2:05
correct question form is did you leave?
2:08
For do not tell lies.be.
2:12
Which of the following is the correct
2:14
option to complete the sentence above?
2:17
A. Honest.
2:19
B. Seriously.
2:21
C. Angrily.
2:24
D. Quickly.
2:26
E. Carefully.
2:28
Answer. A. Honest.
2:30
Be honest. Emphasizes that one should
2:33
not tell lies.
2:35
Other adverbs are not semantically
2:37
appropriate.
2:39
Five. Ali is such a good driver.
2:42
He drives very and I never feel scared
2:45
when he is driving. Which of the
2:47
following should be filled in the blank
2:49
in the sentence above?
2:51
A dangerously,
2:54
V fast.
2:56
C dangerous.
2:58
D care careful.
3:00
E carefully.
3:03
Answer: E carefully.
3:05
Drives very carefully describes driving
3:08
with attention and supports the idea
3:10
that there's no reason to be scared.
3:13
Other options are either the wrong word
3:15
type or semantically unsuitable.
3:19
Six. A. Where is your brother? B. He is
3:23
in the garden, Dad.
3:25
A Tell to come home. Which of the
3:29
following should be filled in the blank
3:30
in the dialogue above?
3:32
A his. B we. C her. D he. E him. Answer
3:43
E him. The structure tell plus object
3:46
plus to verb is used in the sentence.
3:50
Tell him to come home is grammatically
3:52
correct.
3:54
Other options are grammatically
3:55
incorrect.
3:57
Seven. Eyes hasn't felt well since last
4:00
weekend. So she called her doctor and
4:02
got an appointment yesterday.
4:05
She her doctor at 10.00
4:08
next Monday.
4:10
Which of the following should be filled
4:11
in the blank in the sentence above?
4:14
A saw.
4:16
B is seeing.
4:18
C sees.
4:21
D see C.
4:23
E has seen. Answer B is seeing.
4:28
Next Monday indicates future time and
4:30
the present continuous tense is used for
4:33
planned future actions.
4:35
Eight. Rome is famous for its monuments.
4:40
Which of the following should be filled
4:42
in the blank in the sentence above?
4:45
A function.
4:47
Battle.
4:49
C. Society.
4:51
D ancient.
4:53
E order.
4:55
Answer. D. Ancient.
4:58
Rome is famous for its ancient
5:00
monuments.
5:02
Other words are semantically in
5:04
Congress.
5:06
9. A. Darling. Have you seen phone?
5:11
B. It is in the bedroom. Which of the
5:14
following is the correct option to
5:16
complete the dialogue above? A they
5:21
v he.
5:23
C we. D my.
5:27
E she.
5:29
Answer D my. Have you seen my phone? is
5:33
the most appropriate option for asking
5:35
about the location of a possessed item.
5:39
10. I love nature and I really enjoy
5:43
holidays.
5:45
Which of the following should be filled
5:46
in the blank in the sentence above?
5:49
A long weekend.
5:52
B skiing trip.
5:54
C. Camping.
5:56
D honeymoon.
5:59
E city breaks.
6:01
Answer C. Camping.
6:04
Camping is a type of holiday spent in
6:06
nature and is consistent with a love for
6:08
nature, making it the correct answer.
6:11
11. Susan never abroad.
6:15
Which of the following should be filled
6:16
in the blanks in the sentence above
6:18
respectively?
6:20
A do going.
6:22
B has go. C has been. D can went.
6:29
E did went. Answer C has been. The
6:35
present perfect tense uses the structure
6:37
have has plus been. Susan has never been
6:40
abroad is grammatically and semantically
6:43
correct.
6:45
12. It was rainy yesterday. So I to
6:49
school. Which of the following should be
6:52
filled in the blank in the sentence
6:53
above? A didn't walk. B walk.
6:59
C walking.
7:01
D be walking.
7:03
E to walk.
7:06
Answer A didn't walk.
7:09
Since yesterday is the time expression
7:11
in the sentence, the past tense should
7:13
be used. Did not plus base form of verb
7:17
is correct.
7:19
13. Where Aziz Sankar born? Which of the
7:23
following should be filled in the blank
7:25
in the sentence above?
7:27
A did,
7:29
B is,
7:31
C does,
7:33
D was,
7:35
E has.
7:37
Answer: D was. The phrase where was born
7:43
is used to ask about a place of birth
7:45
and is formed with the past simple
7:47
tense.
7:48
14. You have an important exam tomorrow.
7:52
You are trying to concentrate on your
7:54
study, but your roommate is listening to
7:57
loud music. What do you say? Which of
8:01
the following is the answer to the
8:03
question above? A. Would you mind
8:06
turning the volume up? I can't hear the
8:09
music.
8:11
B. Do you mind helping me with my
8:13
homework?
8:14
I can't do it myself.
8:17
C. Can I help you with your exam? D.
8:21
Would you like to come to the library
8:23
with me? E, excuse me, I'm trying to
8:27
study. Can you turn it down, please?
8:31
Answer: E, excuse me, I'm trying to
8:35
study. Can you turn it down, please?
8:39
This situation describes being disturbed
8:41
by noise and politely asking for the
8:44
music to be turned down to concentrate.
8:47
Option E is the most appropriate
8:49
sentence for this situation.
8:52
15.
8:54
A. What was the weather like in Istanbul
8:56
yesterday?
8:58
B. It was. Which of the following should
9:01
be filled in the blank in the dialogue
9:03
above?
9:04
A. Snowy.
9:06
B. Wind.
9:09
C. Storm.
9:11
D. Rainy.
9:13
E. Fog.
9:15
Answer. A. Snowy.
9:18
16. Many people think that money is, but
9:22
I think being healthy is than money.
9:26
Which of the following should be filled
9:28
in the blanks in the sentence above,
9:30
respectively?
9:31
A important more important
9:35
B. Important important.
9:38
C. Important as important as
9:41
D. As important as more important.
9:45
E as important as important.
9:48
Answer A. Important more important.
9:52
Money is important is a correct
9:54
statement.
9:55
Being healthy is more important than
9:58
money expresses the superiority of
10:00
health.
10:01
17. A. You to France tomorrow.
10:05
B. Yes, I am. Which of the following
10:09
should be filled in the blanks in the
10:10
dialogue above respectively?
10:13
A is going to fly.
10:16
B did fly.
10:18
C are going to fly.
10:21
D do fly.
10:23
E are fly.
10:25
Answer C are going to fly. The going to
10:29
structure is used to talk about near
10:32
future plans.
10:34
In the question form, the auxiliary verb
10:36
starts with are. 18. Adam is 30. Daniel
10:41
is 42. and Joe is 55.
10:45
So, Adam is the of all. Which of the
10:48
following should be filled in the blank
10:50
in the sentence above? A good,
10:54
B. Oldest,
10:56
C more intelligent,
10:59
D youngest,
11:01
E taller.
11:03
Answer: D youngest.
11:06
Based on the given ages, Adam is the
11:08
youngest.
11:10
Youngest means the youngest and is the
11:12
superlative form.
11:14
19. A to Germany. B. No, I haven't, but
11:20
I'm planning to visit my friend in
11:21
Berlin next month. Which of the
11:24
following should be filled in the blank
11:26
in the dialogue above? A. Are you go? B.
11:31
Have you ever been? C. Has she been? D.
11:36
Do you go? E. Did she go? Answer B. Have
11:42
you ever been? Present perfect tense is
11:45
used with the structure, have you ever
11:47
been to ask about experiences?
11:51
20. In her kitchen, there are some
11:54
tools. Each has a special use. Which of
11:58
the following should be filled in the
11:59
blank in the sentence above?
12:02
A. Develop.
12:04
V. Functional.
12:06
C. Store.
12:08
D. Patterns.
12:10
E. Tiles.
12:12
Answer. B. Functional.
12:15
Functional describes kitchen tools that
12:18
have special uses.
12:20
Other words are not meaningful in this
12:22
context.
#Education